Päivä Tukholmassa

Monet meistä risteilevät Tukholman laivoilla, useat jopa muutaman kerran vuodessa, mutta varsinainen Tukholman kaupunki jää usein vain ajatukseksi kiinnostavana matkakohteena. Siksipä piirimme yhteiseksi kevään matkaksi valikoitui Päivä Tukholmassa. Tukholma on täynnä mielenkiintoisia tutustumiskohteita, joista olemme valinneet tälle matkalle 3 kohdetta.

Matkan ohjelma aikatauluineen

Tiistai 26.3.

klo 19.15 – 19.30
Menomatkan laivalippujen jako Turun satamassa Silja Linen  terminaalin 1. kerroksessa. Matkapoikien edustaja jakaa hyttijaon mukaan kuoriin laitetut liput. Tarkistakaa liput ennen laivaan siirtymistä. Mahdollisesti etukäteen varatut ateriat on merkitty laivaan nousukortteihin.

Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin.

klo 20.15
M/S Baltic Princess lähtee Turun satamasta.

klo 20.20
Tervetulo- ja tutustumistilaisuus kokoustiloissa 5. kannella.

klo 20.15
(Buffet- illallinen, lisämaksusta)

Keskiviikko 27.3.

klo 06.10
M/S Baltic Princess saapuu Tukholmaan, Värtanin terminaaliin. Klo 6.30 tulee jo olla poistumassa laivasta. Matkatavarat, joita ei päivän aikana tarvitse, voivat olla kuitenkin koko päivän mukana bussissa. Kuljetus satamasta aamiaiselle ravintolaan, jonka nimi vahvistetaan myöhemmin.

Opastettu kiertoajelu aamiaisen jälkeen ennen Dramaten teatteriin vierailua.

klo 09.00
Tutustumiskohteistamme ensimmäinen on kuuluisa Dramaten teatteri. Kuninkaallisen draamateatterin perusti kuningas Kustaa III v. 1788 ja se on Ruotsin näyttämötaiteen kansallisnäyttämö. Nykyisen teatteritalon, joka rakennettiin v.1901 – 1908, suunnitteli arkkitehti Fredrik Lilljekvist. Oppaan johdolla tutustumme elämään kulissien takana.

n. klo 11.00
Dramaten teatterin jälkeen vierailukohteenamme on Hallwylin palatsi, joka on Walther ja Wilhemina Hallwylin yksityiskoti. Palatsi edustaa 1800-uvun historiaromanttista arkkitehtuuria, jonka esikuvana ovat olleet venetsialaiset ja espanjalaiset palatsit. Museo yllättää kävijän kertakaikkisesti. Kreiviparin asunto on valmistuessaan noudattanut viimeisintä muotia ja tekniikkaa, keskuslämmitys ja sähkövalot joka huoneessa. Kun budjetti ei rajoittanut, pieniinkin yksityiskohtiin voitiin kiinnittää huomiota ja käyttää rahaa. Katonrajassa erottuu pieni ikkunantapainen suorakulmio, jonka takana näkymättömissä orkesteri soitti musiikkia perheen ruokaillessa tai pitäessä illalliskutsujaan.

Palatsi on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia.

n. klo 12.00
Palatsivierailun jälkeen lounas Tukholmassa. Ravintola vahvistetaan myöhemmin.

klo 13.00
Lounaan jälkeen tutustuminen Kansallismuseoon. Museo on viiden vuoden ja 100 miljoonaa maksaneen remontin jälkeen lokakuussa 2018 uudelleen avattu yleisölle. Tämä Tukholman helmi on Ruotsin suurin ja johtava taide- ja muotoilumuseo. Museota johtaa suomalainen Susanna Pettersson, joka siirtyi syksyllä 2018 Ateneumin johdosta Tukholmaan Kansallismuseon johtajaksi. Ruotsin Kansallismuseon 700 000 taide-esineen kokoelmille ei löydy Suomesta vertaa. Iso osa 1500-luvulta lähtien karttuneesta taiteesta ja taide-esineistöstä periytyy kuninkailta.

Opastus Kansallismuseossa kestää n. 1,5 tuntia.

Ruotsin hallitus ei ole vielä vahvistanut, muuttuuko Kansallismuseon perusnäyttely maksulliseksi. Toistaiseksi perusnäyttelyn sisäänpääsy on vielä maksuton. Mikäli hallitus päättää muuttaa Kansallismuseon sisäänpääsyn maksulliseksi, matkan hintaan lisätään pääsymaksu n. 26-27 euroa/hlö.

klo 14.30
Vapaata aikaa vaikkapa ostosten tekoon. Sovittuna aikana (viimeistään n. klo 18) bussikuljetus lähtee takaisin satamaan. Lähtöaika ja -paikka sovitaan tarkemmin yhdessä kuljettajan kanssa.

Paluumatkan liput jaetaan Silja Linen terminaalissa. Tarkistakaa liput ennen laivaan siirtymistä. Mahdolliset etukäteen varatut ateriat on merkitty laivaan nousukortteihin.

klo 19.30
M/S Galaxy lähtee Tukholmasta Värtanin terminaalista.

klo 19.30
Buffet-illallinen.

Yöpyminen laivalla valitussa hytissä.

Torstai 28.3.

klo 05.00
(Aamiainen laivalla, lisämaksusta.)

klo 07.00
M/S Galaxy saapuu Turun satamaan.

Kellonajat paikallista aikaa, ellei muuta ole ilmoitettu.

Matkan hinta

A-luokan hytissä

292 e/hlö, kun 2 aikuista hytissä

340 e/hlö, kun 1 aikuinen hytissä

B-luokan hytissä

280 e/hlö, kun 2 aikuista hytissä

316 e/hlö, kun 1 aikuinen hytissä

Hintaan sisältyy

  • Turku-Tukholma-Turku laivamatkat yllä mainituilla vuoroilla valitussa hytissä
  • suomalainen tilausajobussi käytettävissä Tukholmassa päivän ajan
  • vierailut matkaohjelmassa kerrotuissa kohteissa opastuksineen.
  • aamiainen Tukholmassa
  • suomenkielisen oppaan palvelut Tukholmassa, opas ryhmän käytössä noin klo 7.00 – 14.30.
  • lounas Tukholmassa, 1 lämmin ateria, ravintola vahvistetaan myöhemmin
  • Buffet-illallinen laivalla paluumatkalla

Lisämaksusta

ateriat laivalle etukäteen ostettuina 10 % edullisemmat kuin laivalla ostettuina, buffet-illallinen 34 e, meriaamiainen 12 e.

Matka- ja peruutusehdot

Tarjoamamme matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä EU 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti, jolloin matkalle ilmoittautuvaan sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matkapojat Oy on täysin vastuussa matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Matkapojat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Pyydämme huomioimaan myös sen, että ryhmän tai sen yksittäisen matkustajan peruuttaessa matkansa varausmaksun suorittamisen jälkeen, saattaa peruutusmaksu ennen loppumaksun suoritusta olla suurempi, kuin Matkapojat Oy:lle on peruutukseen mennessä maksettu.

Erittäin tärkeää on, että jokaisella matkalle ilmoittautuvalla on voimassa peruutusturvan sisältävä matkavakuutus. Lääkärintodistus ei pienennä peruutuskulujen osuutta.

Ilmoittautumiset matkalle

Ilmoittaudu viimeistään 28.2. piirin matkavastaava Soili Raitaselle soili.raitanen@pp.nic.fi tai p. 040 580 3880. Ota huomioon, että paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro nimen ja syntymäajan lisäksi mahdollinen hyttikaverisi sekä Club One kortin numero, jos sinulla on kortti olemassa. Mainitse myös mahdollisesta erikoisruokavaliosta sekä jos tilaat etukäteen lisämaksullisia aterioita laivalle (illallinen meno tai aamiainen paluu).

Ota mukaan matkalle voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilötodistus.

Matka toteutetaan, kun 30 henkilöä on ilmoittautunut mukaan. Tämän jälkeen peritään varausmaksu 20 % ja loppumaksu erääntyy maaliskuun alussa.

Kaikkiaan matkalle voidaan ottaa mukaan max. 40 henkilöä.

Lisätietoja matkasta antaa Soili Raitasen lisäksi Sari Järvelä p. 010 2323 871, sari.jarvela@matkapojat.fi (Matkapojat Oy).
Tervetuloa mukaan!